Kontakt
Tel. 00386 40 416 761


Lokacija
Dedni Dol 2,
1294 Višnja Gora

 
Domov > Predavanja > Očijev dom in mamin dom - ponudba za šole

Predavanja in programi

Očijev dom in mamin dom - ponudba za šole
23.6.2017 9:31

Ponudba predavanja

OČIJEV DOM IN MAMIN DOM

 

Spoštovani!                                                                                          

Starši se zelo pogosto ločijo v obdobju, ko so njihovi otroci osnovnošolci. Posledično je zato v osnovnih šolah vedno več otrok razvezanih staršev. Otroci pogosto ne vedo, kaj se v družini dogaja, starši pa so obremenjeni s težkimi spremembami v družinskem življenju. Mnogi starši so v tem obdobju zmedeni; ne vedo, kako naj se o tej težki temi pogovarjajo z otroki; hkrati pa so polni jeze in žalosti v odnosu do bivšega partnerja. V tej fazi je zato pomembna vloga nas – strokovnih delavcev, da tako staršem kot tudi otrokom nudimo pomoč in podporo ter jih opremimo z ustreznimi informacijami.

Sem Matej Zaplotnik, univ. dipl. soc. ped, zaposlen v Stanovanjski skupini Postojna in ustanovitelj Svetovalno izobraževalnega centra MIT, katerega poslanstvo je ponuditi celostno pomoč in podporo družinam ločenih/razvezanih staršev. Celostna ponudba med drugim zajema tudi predavanja, ki so namenjena tako staršem kot strokovnjakom, katerih delo je kakorkoli povezano z družinami razvezanih staršev.

 

Vsebina:

-          Predstavitev ustanovitelja in zgodbe o nastanku podjetja

-          Celostni vpliv ločitve/razveze na odraslega posameznika

-          Dokumentarni film Ločitev (30 min) – resnične zgodbe 12 otrok, kako doživljajo ločitev staršev in življenje v dveh domovih

-          Nasveti šoli pri delu z družinami z ločenima staršema

-          Nasveti staršem z otroki v osnovni šoli

-          Obrekovanje in njegove posledice

-          Starševski odtujitveni sindrom

 

Trajanje predavanje: 1,5 h + diskusija (max. 1h 45 min)

Cena predavanja200,00 €        

 

V ceno predavanja je vključeno:

-          predavanje,

-          potni stroški za do 100 km oddaljenosti kraja predavanja od sedeža podjetja (Višnja Gora),

-          1 izvod priročnika Vzgajati ločeno (vrednost 29,90 €),

-          1 izvod video programa Od limon do limonade (vrednost 34 €),

-          1 izvod video programa Dobrodošel nazaj, Pluton (vrednost 38 €).

 

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE: Ob rezervaciji termina za predavanje do 15. 9. 2016 vam priznamo 10 % popust. Cena predavanja je v tem primeru 180 €.

(Ob rezervaciji termina se plača 50 % akontacije za predavanje. S plačilom akontacije je rezervacija dokončno potrjena.)

 

Teme, ki so predstavljene na predavanju, se v veliki meri vsebinsko dotikajo zgoraj omenjenega priročnika Vzgajati ločeno, ki smo ga izdali v našem podjetju. Za otroke smo prilagodili video program Od limon do limonade, ki otrokom ločenih staršev na razumljiv način predstavi, kaj se v družini dogaja po razvezi staršev: da otroci niso krivi za ločitev svojih staršev, kje naj poiščejo pomoč, kako naj ravnajo s svojimi čustvi idr. DVD program Dobrodošel nazaj, Pluton pa vsebinsko pokriva področje odtujevanja otrok po ločitvi staršev. 

 

V kolikor ste zainteresirani, da pridem in obogatim vaš program, mi pišite na info@centermit.si oz. pokličite na 040/416 761 (Matej).

 

Pomagajte nam nuditi pomoč ter podporo ločenim/razvezanim staršem in njihovim otrokom. Če nam jih uspe v času teh težkih sprememb v družini opremiti z ustreznimi informacijami, naredimo skupaj pomemben korak k zdravemu razvoju otrok in boljši pripravljenosti staršev na vzgojo v dveh domovih.

To, da ostaneš skupaj, ni niti približno tako pomembno kot to, kar imaš, ko si skupaj.

                                                                                 (Christina McGhee)                 

 

 

 

 
Prijava
 
 
*Naročam število vstopnic
  0,00 €
 
 
*Ime
*Priimek
*Naslov
*Poštna številka *Pošta
*Telefon
*E-naslov
Opombe
Polja označetna z * so obvezna.
s splošnimi pogoji
 
 
Plačilo
Ob oddaji naročila prejmete na e-naslov predračun. Po plačilu predračuna vam na e-naslov pošljemo vstopnico, katero prinesite s seboj na predavanje. V primeru, da ste naročili več vstopnic, bomo za vsakega udeleženca poslali svojo.

V kolikor želite, da vam predračun pošljemo v fizični obliki na domač naslov, nam to prosim sporočite pod Opombami.
 
 
Skupna vrednost naročila:
 
 
Bodite obveščeni z e-novicami
Tekoče novosti, napovedi dogodkov, ...Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
  
OK
Več