Kontakt
Tel. 00386 40 416 761


Lokacija
Dedni Dol 2,
1294 Višnja Gora

 
Domov > predavanja

Predavanja in programi

Svetovalno izobraževalni center MIT za vas pripravlja predavanja na temo Ločitev staršev. Spodaj si lahko
ogledate seznam dogodkov, ki so vam na voljo in na katere se lahko prijavite.

PRIPRAVA STROKOVNEGA MNENJA SKOZI PRIZMO STARŠEVSEGA ODTUJEVANJA
30.6.2019 0:00 Dedni Dol
Na svetovalno izobraževalni center MIT se lahko obrnete vsi tisti, kateri menite, da ste v obravnavai s strani ostalih strokovnih služb pomankljivo obravnavani. Navadno se na Center MIT obrnejo starši, kateri so ali žrtev odtujevanja (tarčni starš) ali pa starši, katerih bivši partner v sodnem procesu obtožuje odtujevanja otroka, pa sami niste izvajalec le tega. Kaj vam ponuja Center MIT za obravnavo na tem področju, si lahko preberete v nadaljevanju.
 

PRETEKLI DOGODKI

Očijev dom in mamin dom: kako vzgajati ločeno
14.1.2016 17:30 Vrtec Ivančna Gorica
14.1.2015 s predavanjem Očijev dom in mamin dom: Kako vzgajati ločeno gostujemo v vrtcu Ivančna GOrica. Predavanje je namenjeno vsem, ki ste na kakršen koli način povezani z ločitvijo staršev - pa naj si bo to osebna izkušnja ali pa sprememba, s katero se sooča morda vaš vaš bližnji, sorodnik ali prijatelj. Predavanje bo potekalo v matičnem vrtcu v Ivančni Gorici v večnamenskem prostoru.    
 
Očijev dom in mamin dom: Kako vzgajati ločeno
5.5.2016 19:00 Knjižnica Domžale
Vljudno vabljeni na predavanje Očijev dom in mamin dom: Kako vzgajati ločeno. Predavanje je eno redkih v zadnjem času, ki je javno. Saj imava večino teh predavanj v zadnjem času po institucijah za strokovne delavce. Kdor naju torej želi poslušati, naj si le zorganizira čas tako, da se vidimo v Domžalah. Na predavanju predstaviva s Tajo ločitev celostno: poslušalci boste slišali, kako velika sprememba je ločitev za odraslo osebo, ob ogledu videa boste videli, kako otroci doživljajo ločitev staršev, spregovorila bova o konceptu dveh domov in še čem drugem. Se vidimo 5.5.2016 ob 19.00. Predavanje je brezplačno! Matej
 
Očijev dom in mamin dom: kako vzgajati ločeno
23.2.2016 18:30 Knjižnica Bežigrad, Ljubljana
23.2.2016 s predavanjem Očijev dom in mamin dom: Kako vzgajati ločeno gostujemo v knjižnici Bežigrad. Predavanje je namenjeno vsem, ki ste na kakršen koli način povezani z ločitvijo staršev - pa naj si bo to osebna izkušnja ali pa sprememba, s katero se sooča morda vaš vaš bližnji, sorodnik ali prijatelj.
 
VELIKA PREDNOVOLETNA AKCIJA PODARITE (SI) KNJIGO
31.12.2015 23:59
VELIKA PREDNOVOLETNA AKCIJA PODARITE (SI) KNJIGO                          V ČASU MED 20.12. IN 31.12.2015 AKCIJSKA CENA VSEH NAŠIH PRODUKTOV                          Priročnik VZGAJATI LOČENO nameso 29,90 € samo 19,90 € ( - 33 % )                                    Ne spreglejte še:                                                                                                               DVD program OD LIMON DO LIMONADE namesto 34,00 € samo 10,00 € ( - 71 % )   Koledarček DRUŽINKO 2016 namesto 12 € samo 7,00 € ( - 41 % )                                       Cene ne vključjejo  stroškov dostave.                                                                                                                                            Za naročila nam pišite na narocila@centermit.si.
 
Očijev dom in mamin dom - ponudba za šole
23.6.2017 9:31
Šolsko leto 2016/17 je pred vrati. Tudi v letošnjem šolskem letu pa Center MIT ponuja predavanje za osnovne šole z naslovom Očijev dom in mamin dom. Predavanje ponuja kar nekaj vsebin, ki so lahko v pomoč tako strokovnim delavcem kot tudi staršem. S klikom na "več" si lahko preberete kaj več o ponudbi za osnovne šole. 
 
NOVO - KAKO SE USPEŠNO SOOČITI Z LOČITVIJO STARŠEV
31.12.2018 0:12
Ali veste, da je ločitev starši drugi najbolj stresni dogodek v življenju posameznika? Ali veste, da podobno močna negativna čustva kot starši doživlja ob tem dogodku tudi otrok? Bi radi svojemu otroku pomagali in olajšali bolečino, pa ne veste kako? V DECEMBRU JE SLOVENŠČINI ŽE IZŠEL DELOVNI ZVEZEK ZA OTROKE LOČENIH STARŠEV Z NASLOVOM: KAKO SEUSPEŠNO SOOČITI Z LOČITVIJO STARŠEV.  
 
OSNOVNI PAKET - SAMO V DECEMBRU
24.12.2018 23:59
DECEMBRSKA PONUDBA OSNOVNI PAKET: Priročnik Vzgajati ločeno + Kako se uspešno soočiti z ločitvijo staršev + BREZPLAČNI Izroček s koristnimi informacijami + ČASTIM POŠTNINO
 
STROKOVNO MNENJE O NAČINU DRUŽINSKE UREDITVE PO LOČITVI STARŠEV
25.10.2018 0:00 Dedni Dol
Staršem je po novem na voljo strokovna obravnava po rapadu partnerske skupnosti, namen katere je oblikovanje strokovnega mnenja o tem, kakšen način družinske ureditve je po razpadu partnerske skupnosti najbolj primeren za posamezno družino (če imata partnerja tudi skupnega otroka/-e). Vsak starš zase meni, da je najboljši in da brez napak izpolnjuje starševsko vlogo. Poleg tega je v času razveze starš močno čustveno obremenjen. Zato so dogovori z bivšim partnerjem glede nadaljnje vzgoje otrok lahko zelo oteženi. Ponujena strokovna obravnava je alternativa sodnoizvedenškim mnenjem. Predvsem pa jo je moč koristiti bistveno prej, je cenejša in na visokem strokovnem nivoju. Več si lahko preberete v nadaljevanju.
 
Starševsko odtujevanje - čustvena zloraba otroka: prepoznavanje in primerno odzivanje
2.12.2017 9:00 Grosuplje, Družbeni dom

Predavanje je namenjeno vsem staršem, ki se znajdejo v čustveno zelo težki situciji ločevanja od bivšega partnerja. Starši boste na predavanju slišali, katere oblike vedenja negativno vplivajo na otroka in na odnos med otrokom in staršema. Na predavanje ste vabljeni vsi starši - tisti, ki imate težave pri stikih z otrokom, ki vas otrok zavrača ali opažate morebitno manipuliranje otroka strani bivšega partnerja, in tudi tisti starši, ki se zavedate, da v odnosu do otroka in bivšega partnerja delujte preveč čustveno in bi radi prepoznali, ali kakšno vaše vedenje, ki se ga morda (ali pa trenutno niti ne) zavedate, kvarno vpliva na otrokov odnos z bivšim partnerjem in na otrokovo siceršnje čustveno blagostanje. Morda se otrokova stiska kaže že regresiji, agresiji, zavračanju bivšega katerega od staršev ipd.

 

 
25 . APRIL - PAKET ODLOČNI
30.4.2019 23:59
POSEBNA PRILOŽNOST OB DNEVU STARŠEVSKEGA ODTUJEVANJA - 25. APRILU. Ob izrednih priložnostih staršem omogočim nakup posebnega paketa, v sklopu katerega je tudi zbornik z obilico koristnih nasvetov staršem, ki zaradi odtujevanja bivšega partnerja izgubljajo stik z lastnim otrokom. Mednarodno sprejeti DAN STARŠEVSKEGA ODTUJEVANJA je vsekakor ena izmed posebnih priložnosti, ob kateri vam možnost nakupa paketa ODLOČNI moram ponuditi. V tem paketu so združeni: DVD program Dobrodošel nazaj, Pluton + Kako se uspešno soočiti z ločitvijo staršev +  ZBORNIKA NASVETOV tarčnim staršem.
 
Starševsko odtujevanje - čustvena zloraba otroka: Kako ga prepoznati in ustrezno ukrepati - ZA STROKOVNE DELAVCE
19.4.2018 8:30 Grosuplje, Družbeni dom
Predavanje z naslovom Starševsko odtujevanje: Kako ga prepoznati in ustrezno ukrepati, je namenjeno vsem strokovnjakom, ki kakorkoli delajo z družinami, kjer se starša ločujeta oz. sta ločena. Vljudno vabljeni socialni delavci, socialni pedagogi, svetovalni delavci, sodniki, tožilci, odvetniki, kriminalisti ter ostali , ki se ob iskanju "največje koristi otroka" pri obravnavi družin pogosto znajdete pred strokovno zahtevnimi odločitvami, ko zaznate, da otrok zavrača enega starša. Zaradi očitno pozitivnih odzivov po prvi izvedbi in očitno veliki potrebi po tovrstnem znanju še prd poletjemo pripravljamo drugo izvedbo seminarja.
 
SKUPINA ZA STARŠE
19.3.2016 9:00 Svetovalnica Centra MIT, Grosupjle

V podjetju Svetovalno izobraževalni center MIT zbiramo prijave na SKUPINO ZA STARŠE, ki so ločeni oz. razvezani. Veliko informacij o ločitvi starši lahko najdete v različni literaturi, na individualnih svetovanjih in drugje. Težko pa na takšnih oblikah pomoči na novo zgradite svojo socialno mrežo, se pogovorite z drugimi ljudmi, ki so šli skozi podobno izkušnjo in hkrati skozi 10 srečanj brez zadržkov pogledati vase, kje vse imate še možnosti za napredek in osebnostno rast. In kaj je še najboljše pri ponudbi – v svetovalnici istočasno, ko bodo potekale skupine za starše, pripravljamo tudi skupine za otroke ločenih staršev. SKUPINA ZA STARŠE BO ŠTELA NAJVEČ 10 OSEB. S SREČANJI PRIČNEMO V SOBOTO, 19.3.2016. Vabljeni k ogledu celotne ponudbe.

 
Ločitev v očeh staršev in otrok
30.6.2018 23:59 Določi naročnik
Ločitev staršev v očeh otrok je predavanje, ki se je do zdaj izvajalo pod nazivom Očijev dom in mamin dom. Prišlo je do manjših vsebinskih sprememb v samem programu. Natančnejši program predavanje si oglejte s klikom na zavhek VEČ.
 
Medosebno sprejemanje/zavračanje
30.6.2018 23:59 Določi naročnik
Predavanje Medosebno sprejemanje/zavračanje je namenjeno predstavitvi IPAR-Teorije (InterPersonal Acceptance and Rejection Theory), katere utemeljitelj je dr. Ronald Rohner. Koncept te teorije razložim skozi dogajanje v družine z ločenimi starši s poudarkom na starševskem odtujevanju otrok. Predstavim tudi vprašalnike Dr. Rohnerja, ki so v pripravi za uporabo v slovenskem prostoru.
 
Medosebno sprejemanje/zavračanje
30.6.2018 23:59 Določi naročnik
Predavanje Medosebno sprejemanje/zavračanje je namenjeno predstavitvi IPAR-Teorije (InterPersonal Acceptance and Rejection Theory), katere utemeljitelj je dr. Ronald Rohner. Koncept te teorije razložim skozi dogajanje v družine z ločenimi starši s poudarkom na starševskem odtujevanju otrok. Predstavim tudi vprašalnike Dr. Rohnerja, ki so v pripravi za uporabo v slovenskem prostoru.
 
Največja otrokova korist
30.6.2018 23:33 Določi naročnik
Predavanje je namenjeno celostni predstavitvi zgodovine določanja o varstvu in vzgoji nad otroki, smernice pri določanju največje koristi otroka, rezultate raziskav idr.
 
Starševsko odtujevanje - čustvena zloraba otroka (za institucije)
30.6.2018 23:46 Določi naročnik
Program je namenjen institucijam z večjim številom poslušalcev oz. zainteresiranih strokovnih delavcev, ki se želijo podrobno seznaniti z znanostjo o Starševskem odtujevanju. Izvedba tega seminarja je možna po izpeljavi prvega tovrstnega seminarja v Grosupljem, katerega izvedba je predvidena za 18. 11. 2017.
 
Strokovno reševanje ločitvene krize
30.6.2018 23:46 Določi naročnik
Celodnevni seminar Strokovno reševanje ločitvene krize je sklop treh sicer individualnih predavanj - Ločitev v očeh staršev in otrok, Največja otrokova korist in Medosebno sprejemanje/zavračanje. Seminar traja 8 pedagoških ur.
 
NAKUP
DVD PROGRAM ZA OTROKE LOČENIH STARŠEV
Naslov: Od limon do limonade Produkcija: Divorce and children, Christina McGhee
PRIROČNIK ZA
STARŠE
Naslov: Vzgajati ločeno
Avtor: Christina McGheeIZPOSOJA
Slovenska literatura
Angleška literatura
BREZPLAČNO
OGLED NAPOVEDNIKA DOKUMENTARNEGA FILMA »LOČITEV«

Dokumentarni film »Ločitev« je film, v katerem so predstavljene zgodbe 12-ih otrok ločenih staršev.

V pogovorih spregovorijo, kako doživljajo ločitev staršev, kaj čutijo, kaj najbolj pogrešajo, o čem razmišljajo idr.


Za dostop do brezplačnega ogleda napovednika filma Ločitev vpišite vaše kontaktne podatke.

Ime:
Priimek:
E-naslov:
splošnimi pogoji 
Bodite obveščeni z e-novicami
Tekoče novosti, napovedi dogodkov, ...Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
  
OK
Več