Kontakt
Tel. 00386 40 416 761


Lokacija
Dedni Dol 2,
1294 Višnja Gora

 
Domov > filozofija podjetja

Filozofija podjetja

Ideja svetovalno izobraževalnega centra MIT je nastala kot združitev energije, znanja in življenjskih izkušenj Mateja In Taje, ustanoviteljev podjetja. Oba sva že vrsto let dejavna na področju socialnega varstva in šolstva, tako v okviru redne službe kot tudi z aktivnostjo v nevladnih organizacijah in društvih. Veliko strokovnih izkušenj imava pri delu z otroki in mladostniki. Opažava, da je vedno več takih, katerih starši ne živijo več skupaj. Otroci ločenih staršev doživljajo stiske in čutijo posledice ločitve. Zavedava pa se, da staršem v času oddaljevanja od bivšega življenjskega sopotnika/-ce, s katerim imajo tudi otroka/-e, ni enostavno in da mnogi v tem obdobju potrebujejo pomoč in podporo.

POSLANSTVO

Poslanstvo Svetovalno izobraževalnega centra MIT je, ponuditi celostno pomoč in podporo posameznikom in njihovim družinam. Posebno pozornost namenjamo družinam, katerih starši ločitev morda načrtujejo, so v ločitvenem postopku ali je ta že zaključen. Trudimo se, da pomoč in podporo zagotovimo na čim več različnih načinov:
  • z osebnim svetovanjem in družinsko mediacijo;
  • z organizacijo predavanj;
  • z založništvom prevedene kvalitetne tuje literature na temo »ločitev staršev«;
  • z brezplačno izposojo različne slovenske in tuje literature, ki je na voljo v knjižni zbirki podjetja;
  • s prevodom in distribucijo avdiovizualnega gradiva na temo ločitve.

Na enem mestu vam skušamo nuditi čim več informacij – za vas, vaše otroke in vaše (bivše) partnerje. Verjamemo namreč, da s pomočjo različnih virov pomoči in podpore, ki jo lahko najdete pri prijateljih, svetovalcu, terapevtu, v knjigah, na predavanjih, medmrežju in še kje, vsakdo zmore najti v sebi moč in rešitve za svojo življenjsko situacijo ter pogumno stopi na pot, po kateri si želi hoditi.

VIZIJA

Načrtujemo, da bo Center MIT do leta 2019 postal vodilno podjetje v Sloveniji, ki bo nudil svetovanje in podporo družinam ločenih staršev. Leta 2016 načrtujemo tudi širjenje založniške dejavnosti na tuje trge. Do leta 2018 pa prisotnost našega (oz. licenciranega) strokovnega gradiva na vsaj petih evropskih trgih.

MOTO:

Povezan sem!

Moto podjetja nakazuje, da smo ljudje socialna in družbena bitja, ki brez medosebnih odnosov ne moremo živeti. Kadar nismo sami, smo v interakcijah - povezani z drugimi ljudmi. K dobrim in pristnim odnosom z drugimi močno pripomore tudi povezanost s samim seboj. »Po-vezan sem« pa nakazuje tudi na to, da ste starši, ki ste v času svojega intimnega in partnerskega odnosa z ljubeznijo spočeli in vzgojili svoje otroke, vezani za vedno. Kljub temu, da nista več mož in žena ali partnerja, bosta vedno starša svojim otrokom. Otroci so vez med vama, ki se je ne da pretrgati.

NAKUP
DVD PROGRAM ZA OTROKE LOČENIH STARŠEV
Naslov: Od limon do limonade Produkcija: Divorce and children, Christina McGhee
PRIROČNIK ZA
STARŠE
Naslov: Vzgajati ločeno
Avtor: Christina McGheeIZPOSOJA
Slovenska literatura
Angleška literatura
BREZPLAČNO
OGLED NAPOVEDNIKA DOKUMENTARNEGA FILMA »LOČITEV«

Dokumentarni film »Ločitev« je film, v katerem so predstavljene zgodbe 12-ih otrok ločenih staršev.

V pogovorih spregovorijo, kako doživljajo ločitev staršev, kaj čutijo, kaj najbolj pogrešajo, o čem razmišljajo idr.


Za dostop do brezplačnega ogleda napovednika filma Ločitev vpišite vaše kontaktne podatke.

Ime:
Priimek:
E-naslov:
splošnimi pogoji 
Bodite obveščeni z e-novicami
Tekoče novosti, napovedi dogodkov, ...Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
  
OK
Več